De Italiaanse Meesterhand 2014

De italiaanse meesterhand

Het stuk

In de bibliotheek van het domein “Le Monument” in Couvin komen de erfgenamen van wijlen Oscar Graf bijeen om getuige te zijn van de opening van het testament. Oscar Graf is een 50 jaar geleden uitgeweken naar dit waals dorp, Zijn zes ongetrouwde kinderen, blijken stuk voor stuk zonderlinge guren te zijn, de huishoudster, de enige Waalse op het domein en de verpleger zijn ook in het testament vermeld. Tot ieders verbazing blijkt op uitdrukkelijk verzoek van de overledene eveneens een schrijfster van damesromans te zijn uitgenodigd.

En mocht de komst van deze onbekende onrustbarend zijn, de Graf ’s leven sinds jaren volkomen geïsoleerd van de buitenwereld en het feit dat zij aanspraak zou mogen maken op een gedeelte van het familiekapitaal is een onverteerbare zaak. Ook de familieadvocaat meent rechten te kunnen doen gelden op een deel van de nalatenschap.

De auteur

Norman Robbins

Norman Robbins werd geboren in Yorkshire. Hij was amper 3 jaar oud toen hij voor het eerst op de planken stond. Hij spendeerde vele jaren bij ‘Amdram’, een organisatie voor amateurtheater in Engeland, waar hij optrad in toneelstukken, pantomimes en musicals.

Robbins studeerde theaterkunsten in Birmingham. Hij maakte zijn debuut als professioneel acteur bij het ‘Birmingham Hippodrome’ theater met pantomime.

Sindsdien trad hij op in ontelbare toneelstukken, pantomimes en TV producties. In 1970 begon hij met schrijven en intussen heeft hij een 25-tal werken op zijn actief die over heel de wereld in ontelbare vertalingen verspreid en gespeeld worden.

Norman Robbins is gast hoogleraar theaterkunsten aan de Iowa State University.

De regisseur

Eddy D’hoe

Eddy D’hoe werd geboren te Liedekerke 15 augustus 1956. Hij startte met een groepje oud chiroleiding in 1975 het toneel weer op in Liedekerke. Al gauw volgde hij samen met Stephan Aerts toneelacademie bij Alex Cassiers in Laken. Na verschillende rollen bij toneelkring De Waag te hebben gespeeld nodigde Etienne Van Ginderdeuren [toenmalig voorzitter] hem uit om een regie op poten te zetten bij Kultuurkring Verenigd Liedekerke in 1982 [De Spaanse Vlieg].

Eddy bleef er tot op heden hangen, was 12 jaar voorzitter, speelde er meerdere rollen en regisseerde verschillende stukken. In 2008 behaalde hij met deze kring uitmuntendheid in het provinciaal toneeltornooi voor amateurs, met het stuk “Wortels” van Walter Baele.

Cast

Nick Bronselaer als: Pieter Vlerick, familieadvocaat
Paul De Bisschop als: Lucien Graf, zoon
Chantal Keymolen als: Dora Graf, dochter
Nelly Ancaer als:   Emmy Graf, dochter
Stephan Aerts: Marcus Graf, zoon
Elias Van den Broeck: Nico Van Belle, verpleger
Inge De Bruyn als: Simonne Moreau, huishoudster

Erika Verbeiren als:

Brigitte Vermeer en Frida, schrijfster
Erik Van Gysegem: Frank De Bolle, chauffeur
Kristel Collet als: Monique Graf, nog een dochter

Technische fiche

Decor       Roger Schelfhout, Willem De Bruyn, Christian Cocu, Johny De Luyck
Belichting en geluid       Wullem De Bruyn, Erik De Backer, Jan De Bisschop
Muziek        Viool gespeeld door Nick Bronselaer
Toneelmeester en pietje de dood        Céline Erauw

Fotoreportage       

Jos De Loose
Grime       Leen De Bruyn, Sien D’hoe
Layout en Druk        Koen Pierreux
Productieleiding       Silvy Rossignol
Rekwsieten en tekststeun       Lieve De Lombaert

Regie      

Eddy D’Hoe
Reservaties       Nicole Van Vreckem

 

Producties

2015          2013 →


Onze nieuwste productie