De Wachtzaal 2011

2011 De_WachtzaalHet stuk

Patiënten die op z’n zachts gezegd totaal uiteenlopende karakters en achtergronden hebben worden, willen of niet, met elkaar opgezadeld. Gesprekken onstaan en doven uit. Interesses worden uitgewisseld.

De een houdt van miljoenpoten, de ander heeft haar schoonmoeder in de vleesmolen gedraaid. Nog een andere doet niks liever dan keihard op paardenhoeven te kloppen.

Eén ding hebben ze echter allemaal gemeen: ze zijn fan van de televisiesoap: “Mooi en Lelijk Tegelijk”. En laat nu net de scenariste van die serie beslissen om een punt te zetten achter de televisiereeks.

Dat mag niet gebeuren!

De auteur

Christophe Vanhoutte

Christophe Van houtte (Kortrijk, 1969) springt op 15 jarige leeftijd voor het eerst op de theaterplanken en zal er de komende 25 jaar niet meer af geraken.

OP z’n 17de waagt hij zich aan een eerste regie en op z’n 24ste schrijft hij zijn eerste volavondstuk. In de zelfde periode richt hij met enkele vrienden een amateur theatergezelschap op, waarvoor hij tot 2009 de meeste stukken schrijft en regisseert. Ook voor een aantal verenigingen schrijft hij enkele gelegenheidstukjes. Schrijven op bestelling, zo u wil, maar ook het perfecte laboratorium.

De experimenten blijven echter na de opvoeringen in de kast liggen. Tot iemand hem voorstelt de stukken op te nemen in een toneelbibliotheek, en ook andere groepen zijn stukken op de planken brengen. Naast korte kluchten (of wagenspelen), een totaalspektakel (met dans, harmonie, rockmuziek en theater), en een kortfilm, schreef hij tot nog toe een tiental volavondstukken. Het zijn licht absurde komedies die de toeschouwer vaak op het verkeerde been zetten.

Meer info: www.christophevanhoutte.tk

Cast  

Robrecht De Koninck als: Dirk
Patrick Verbustel als: Marc
Nick Bronselaer als: Thierry
Stefphan Aerts als: Hendrik, tandarts
Chantal Keymolen als Gwendoline
Nelly Ancaer als: Sarah
Silvy Rossignol als: Daisy

Kristel Collet als:

Brunhilde
Erika Verbeiren als: Herculina Poir
Nick Bronselaer speelt viool
Stephan Aerts speelt trompet

Technische fiche

Decor & Video       Roger Schelfhout, Christian Cocu, Johnny De Luyck, Willem De Bruyn, Michel Decat, Balder Bongaerts, Paul De Bisschop
Belichting en geluid       Wullem De Bruyn, Erik De Backer, Jan De Bisschop, Pieter De Bisschop
Rekwisieten       Leen De Bruyn
Fotoreportage       Jos De Loose
Grime       Martine Roesems
Layout en Druk       Ludwig Lievens – www.Comith.be
Productieleiding       Paul De Bisschop

Tekststeun     

Lieve De Lombaert
Regie       Eddy D’hoe
Reservaties       Lynda Ancaer

 

Producties

2012          2010


Onze nieuwste productie