Het geheim – november 2017

Het stuk

Carol, journaliste bij een damesweekblad, wil een artikel schrijven over enkele gebeurtenissen die zich 40 jaar geleden in een volkscafé zouden hebben afgespeeld.   Ze trekt op onderzoek naar het dorp waar het café gelegen was in de hoop daar de nodige informatie te vinden voor haar reportage.   Maar haar vragen openen een aantal potjes die al die tijd zorgvuldig dicht waren gebleven.

Begin jaren ’70 overleed in het dorp totaal onverwachts de relatief jonge, schijnbaar brave huisvader, Victor.    Maar zo braaf bleek die Victor niet te zijn geweest.   In opdracht van de overheid voerde hij een aantal spionage opdrachten uit.  Tot daar nog niets aan de hand, maar dan blijkt dat hij ook voor de tegenpartij werkte.   Hij werd daarvoor betaald in diamanten, en die diamanten zijn 40 jaar na datum nog niet teruggevonden.   En er blijken nogal wat geïnteresseerden te zijn…

“Het Geheim” is een ietwat absurde lichte komedie met een aantal verrassende wendingen waarin de zoektocht naar de diamanten een vertrekpunt is, maar ons langzaamaan laat kennismaken met de tragedies in de levens van de uiteenlopende personages.

De auteur

Christophe Vanhoutte

In 1993 stond hij mee aan de wieg van de amateurtheatergroep “Het Collectief Ai” uit Aalbeke (Kortrijk) en schreef (en regisseerde) er bijna 20 jaar lang, vaak op basis van het aantal beschikbare acteurs, de meeste stukken.   Ook voor een aantal verenigingen schrijft hij enkele gelegenheidsstukjes.  Schrijven op bestelling, zo u wil, maar ook het perfecte laboratorium.    De experimenten blijven echter na de opvoeringen in de kast liggen.   Tot iemand hem voorstelt de stukken op te nemen in een toneelbibliotheek, en ook andere groepen zijn stukken op de planken brengen.

Qua genre gaat hij resoluut voor licht absurde (maar toegankelijke) komedies.

De regie

Eddy D’hoe

Eddy D’hoe werd geboren te Liedekerke 15 augustus 1956. Hij startte met een groepje oud chiroleiding in 1975 het toneel weer op in Liedekerke. Al gauw volgde hij samen met Stephan Aerts toneelacademie bij Alex Cassiers in Laken. Na verschillende rollen bij toneelkring De Waag te hebben gespeeld nodigde Etienne Van Ginderdeuren [toenmalig voorzitter] hem uit om een regie op poten te zetten bij Kultuurkring Verenigd Liedekerke in 1982 [De Spaanse Vlieg].

Eddy bleef er tot op heden hangen, was 12 jaar voorzitter, speelde er meerdere rollen en regisseerde verschillende stukken. In 2008 behaalde hij met deze kring uitmuntendheid in het provinciaal toneeltornooi voor amateurs, met het stuk “Wortels” van Walter Baele.

Cast

Elias Van den Broeck Jack de verteller
Nelly Ancaer Erna, dokter, psychiater?
Chantal Keymolen Henriëtte, weduwe
Céline Erauw Patricia, haar dokter
Erika Verbeiren Carol, journaliste
Nick Bronselaer Maxim
Kristel Collet Suzanne, cafébazin
Paul De Bischop Pol, decorhulpje
Stephan Aerts Piet, decorhulpje

 

Crew

Decorbouw: O.L.V. Roger Schelfhout, Christian Cocu, Willem De Bruyn
Licht Willem De Bruyn
Geluid Danny Dehandschutter
Rekwisieten & Regieassistentie Lieve De Lombaert
Grime Inge De Bruyn, Leen De Bruyn, Sien D’Hoe
Reservaties Nicole Van Vreckem
Regieassistentie Stephan Aerts
Layout en druk MARKT15.be
Fotoreportage Jos De Loose
Ontwerp website Hermine De Block
Regie Eddy D’Hoe

 

Producties

← 2018          2016  →

 


Onze nieuwste productie