Warning: The magic method WPDEV_Settings_API_Form::__wakeup() must have public visibility in /customers/d/6/9/verenigdliedekerke.be/httpd.www/wp-content/plugins/forms-contact/vendor/wpdev-settings/class-wpdev-settings-api.php on line 171 (h)open miserie – November 2018 – Toneel Kultuurkring Verenigd Liedekerke

(h)open miserie – November 2018

Inhoud

Paul, de man des huizes, organiseert op een regenachtige avond bij hem thuis een kaartavond. Terwijl Vera, zijn vrouw, diezelfde avond een demonstratie heeft gepland. Aanvankelijk weten geen van beiden het van elkaar. Tot beide groepen aan dezelfde tafel terechtkomen.

Niemand wil inbinden.

Sven, de mannequin die het herenondergoed zou komen showen, stuurt echter zijn kat omdat…..?

Paul wordt dan maar door Vera als “interim-mannequin” aangesteld. Om er onderuit te komen veinst Paul hoge koorts. Wannes van Jeanneke Slijk, Paul’s boezemvriend, zal de show wel verzorgen. Toch verschijnt Sven in ’t geniep ten tonele. Hij moet en zal die catalogus, waarin nogal wat foto’s van hem staan, te pakken zien te krijgen. Maar dat is rapper gezegd dan gedaan.

Een (H) Open miserie, die Wannes van Jeanneke Slijk tracht op te lossen. … Maar dan wel op zijn eigen -onnavolgbare- manier.

De schrijver: Ivo Maes (geboren 1 april 1957 in Turnhout )

Deze Acteur, Regisseur en Auteur begon zijn acteercarrière in 1984 bij het toneelgezelschap “De Brug” in Retie. Kleine rollen werden steeds groter en in 2000 stond hij op de planken in het stuk “De rat van ’t Sint-Andries”. Hij vertolkte er de rol van De Muis en werd hiervoor dat toneelseizoen door de Vlaamse toneelfederatie FAKREA bekroond met de ereprijs voor beste hoofdrol. In 1992 nam Ivo de regiefakkel over van de toenmalige huisregisseur bij “De Brug”.

Vanaf dan mocht hij voor het eerst ook rollen verdelen. Zoals hij zelf zegt, is er niets zo eenvoudig, nl “Op elk toilet, één” ! Hij noemt zichzelf een regisseur met-gemengde-gevoelens en dit omdat het acteren plaats heeft moeten maken voor regisseren. Beiden gaan echt niet samen, hoewel hij het enkele keren geprobeerd heeft. Een dirigent kan nu eenmaal niet vooraan met zijn stokje zwaaien en tegelijkertijd achteraan het orkest de bombardon heet staan blazen.

Met zijn rijk verleden van gigantische opstelletjes, essays en verhandelingen in het achterhoofd, zette hij zichzelf aan het schrijven van avondvullende theaterstukken, vooral blijspelen met een diepere inhoud. In 1993 ontstond het blijspel met de toepasselijke titel: “Als dat maar goed komt!” daarna volgden: “Hotlips”, “Het Bobola-virus”, Pekel & Haring” en “Open Miserie”. In 2000 heeft hij te Brussel bij D&D Productions met succes een opleiding Masterclass Sitcom Scenarioschrijven doorlopen, onder leiding van Paul Koeck.

De regisseur: Erik Van Gysegem (°1951 )

Geboren en getogen Hofstadenaar, oud-scout, ex-doelman en voorzitter Wilskracht Hofstade. Nu fervent wandelaar en recreant petanquespeler en …..regisseur in het amateurtheater dit na

talloze vertolkingen bij diverse gezelschappen sinds mijn vijftiende levensjaar.

Theater: wat een groot woord! Vroeger gingen de mensen naar het concert kijken of naar het stuk van den toneelbond in de patronage, weet je nog?

15 jaar geleden kwam ik hier voor het eerst regisseren (Pak in stap uit) daarna kwam “Pompen of verzuipen” (2013) ondertussen speelde ik hier ook mee in “De Italiaanse meesterhand” om het jaar nadien “In de sacoche” te regisseren. Ondertussen ben ik “eigenlijk feitelijk” een vriend van deze bonte bende geworden.

Samen probeerden we het beste te maken van deze productie, samen bouwden we deze (H) Open miserie op tot wat jullie vandaag gaan te zien krijgen. Aan alle tien de acteurs, een pracht van een assistente (duvel doet al Lieve) en een gedreven klankman (Elias), de mensen van het decor, belichting, catering, reservaties en andere verdoken taken zeg ik een welgemeende dank jullie wel. Ik ben hier graag…dat zal je wel merken na de vertoning.

Cast

Nelly Ancaer Vera, gastvrouw
Nick Bronselaer Wannes, vriend van Paul
Paul De Bisschop Paul, man van Vera
Silvy Rossignol Alice, Demonstratrice
Chantal Keymolen Chantal, ex van politiecommissaris
Ruth De Oliveira Silva Sandra, jonge meiske
Kristel Collet Gaby, verpleegster
Jasper Cardon Fiksken, kaartspeler
Eddy D’Hoe Jef, kaartspeler
Jannick Boschmans Sven, mannequin

Crew

Decorbouw: Willem De Bruyn, Roger Schelfhout, Christian Cocu, Paul, Jan en Pieter De Bisschop, Louis Van Beneden, Eric Verheecke
Licht en Geluid Elias Van Den Broeck
Rekwisieten & Regieassistentie Lieve De Lombaert
Grime Leen De Bruyn, Sien D’Hoe
Reservaties Nicole Van Vreckem
Layout en druk MARKT15.be, DOTTED.art
Fotoreportage Jos De Loose
Ontwerp website Hermine De Block
Regie Erik Van Gysegem

 

Producties

← 2019          2017  →


Onze nieuwste productie