Pompen of verzuipen 2013

2013 pompen of verzuipenHet stuk

De barbecue die Herwig en Giselle elk jaar voor twee bevriende koppels organiseren belooft dit jaar ‘anders dan anders’ te worden. Dat heeft te maken met de vervallen chalet die Herwig gekocht heeft om in te gaan wonen, zodra hij van Giselle gescheiden is. Maar het heeft vooral te maken met het feit dat Danny, de vrouw die door Herwig tot zijn nieuwe levenspartner werd uitgekozen, op die barbecue aanwezig zal zijn.

Oorspronkelijk is er maar één probleem: Fanny weet nog niet dat ze uitverkoren werd en zal dus die avond het ‘heuglijke nieuws’ vernemen. Maar ze krijgen last van onverwacht bezoek… en dat zorgt voor nog meer problemen en tal van hilarische toestanden.

De auteurs

Paul Coppens

Paul Coppens is zeker geen onbekende in de theaterwereld. Hij werd geboren op 21.08.1952 in Aalst. Hij is auteur – acteur – regisseur – producent. Schreef tientallen blijspelen waaronder de kassuccessen : Klachten – Klachten na achten – Schat, je bent een schat – Tango Tango – Lieve Silvester – Pak in, Stap uit (met G. Didelez) Maar schreef ook ernstiger werk, waaronder enkele thrillers (de bekendste : De Pop, Fataal) en sociaal geëngageerd theater : De Zetel – Klavers – Bert Bekendste stukken in het beroepstheater : Schafttijd – Hora Est – De Tuinman Schreef ook voor televisie. Zo was hij co-scenarist voor “Wat nu weer” (VTM) – “Meester” (VTM) “Hotel Hotel” (VRT)

Als acteur was hij op het kleine scherm te zien in: Familie – Wittekerke – Editie – Samsonsoap – Brussel Nieuwstraat – Alexander. Als producent leidt hij momenteel zijn eigen theateren evenementenbureau “Paco Producties”. Hij schrijft daarvoor nog educatieve theaterstukken voor de scholen. Is medestichter van de recent opgerichte ‘vzw Pacotheater ’t Duifken’ in Hofstade.

Guy Didelez

Leeft sinds 1995 als auteur-scenarist van zijn pen. Hij schrijft zowel voor kinderen als voor jeugd en volwassenen. Niet alleen boeken (een 80-tal ) maar ook toneel (meer dan 50 toneelstukken, vaak in samenwerking) en scenario’s voor radio en televisie. (Het Koekoeksnest, Wittekerke, Sedes en Belli…)

In 2006 kwam zijn t.v.-lm ‘Vleugels voor het eerst op de buis’. In 1988 publiceerde hij Raspoetin, zijn eerste jeugdboek. Het behaalde meteen de prijs voor het beste Vlaamse misdaadverhaal. Guy Didelez is ook de spitsbroeder van Patrick Bernauw. Samen met Patrick schreef hij een aantal succesvolle jeugdboeken. In het Teken van de Ram bijvoorbeeld werd bekroond met de Prijs Knokke-Heist voor het Beste Jeugdboek 1996 en met de presigieuze Duitse ‘Eule des Monats’. Didelez’ boeken werden in elf talen vertaald. Heel vaak worden ze ook herdrukt. Als toneelauteur is hij vooral bekend met de komische stukken die hij samen met Paul Coppens schreef en die vaak in het amateurtheater worden geprogrammeerd. Daarnaast werden ook heel wat van zijn boeken bewerkt tot schooltheater.

De regisseur

Erik Van Gysegem (°1951)

Begon als 16-jarige bij Vast Als Eik (Hofstade) met theater. Nadien speelde hij bij Theater ’80, theater Barbara en Paco-producties tot vorig jaar. Zijn laatste rol was er die van Frans de buurman in “De Goot” onder regie van Stefanie Moens.

Vertolkte ook gastrollen bij Feniks en ’t Land van Riem. Kreeg regie van o.a. Fons Vinck, Rudy Goes, Ronny Waterschoot, Paul Coppens, Roger De Wilde, Ulrich D’Haese, Erik De Corte, Jacques Van Avermaet, Achiel Van Malderen, Willy & Thomas De Wit en vele anderen. Genoeg fundamenten dus! Na ongeveer 80 rollen plande hij een rustpauze in, maar gureerde ondertussen wel in Dubbelleven, Danni Lowinski, Het Vonnis (Jan Verheyen) en Flying Home (Dom. Deruddere).En toen klopte Kultuur Verenigd Liedekerke weer aan de theaterdeur voor regiewerk en het werd “Pompen of verzuipen” een leuk stuk van Paul Coppens en Guy Didelez, die hij beiden zeer goed kent. Hij beschrijft de cast en de crew van KVL als een leuke bende die goed samenhangt en er alles aan doet om er het beste van te maken.

Een weeral leuke theaterervaring voor zijn plakboek.

Cast  

Robrecht De Koninck als: Herwig
Kristel Collet als: Giselle
Chantal Keymolen als: Malvina
Silvy Rossignol als: Fanny
Nick Bronselaer als: Godfried
Erika Verbeiren als: Sabine

Elias Van den Broeck als:

Ronald
Paul De Bisschop als: Stefaan
Nelly Ancaer als:  Erika

Technische fiche

Decor       Roger Schelfhout,  Willem De Bruyn, Christian Cocu, Paul De Bisschop, Johny De Luyck, Louis Van Beneden
Belichting en geluid       Wullem De Bruyn, Erik De Backer, Jan De Bisschop, Pieter De Bisschop

Fotoreportage      

Jos De Loose
Grime       Martine Roesems, Leen De Bruyn
Layout en Druk       Koen Pierreux
Layout open doekje        Leen de Bruyn en chantal Keymolen
Productieleiding       Eddy D’hoe
Rekwsieten       Lieve De Lombaert
Tekststeun       Inge De Bruyn
Invaller van dienst        Arno Adrianssens

Regie      

Erik Van Gysegem
Reservaties       Nicole Van Vreckem

 

Producties

2014          2012 →


Onze nieuwste productie